برندینگ رایاگرافیک گامی موثر در کسب و کار شما
برندینگ رایا گرافیک
یکی از فعالیت ها در سازمان یا شخص حقیقی برندینگ یا برندسازی است. این فعالیت باعث میشود که جایگاه برند در ذهن مخاطب تقویت شود. امروزه، با وجود برندهای بزرگ و کوچک در بازار، باعث شده است تا بر سر بهترین جیگاهرقابت شدیدی صورت بگیرد. در این شرایط سازمانها میتوانند از یک متخصص برندسازی یا مشاور برندسازی مراجعه کنند. بهطوریکه، این تعریف در راستای موفق شدن برند خواهد بود. در ادامه این مقاله به معرفی برندسازی، استراتژی برند، انواع برندسازی می پردازیم.
تعریف برندینگ
یکی از مهمترین جنبههای کسب و کارهای کوچک و بزرگ، برندینگ است. برای بررسی دلایل پیشرفت یک سازمان یا کسب و کار میتوان وضعیت برند آنها را ارزیابی کرد. ارزیابی برند برای این است که بدانیم محصولات یا خدمات آن شرکت شناخته شده است یا خیر. در حقیقت برندسازی یک فرایند منظم است که موجب آگاهی و افزایش وفادری مشتری خواهد شد.
هدف برندسازی
مهمترین هدف برندینگ و برندسازی محصول یا خدمت شرکت این است که در ذهن مشتریان دهنیت و چشمانداز مناسبی ایجاد کنید. بهطوریکه، مشتریها جهت رفع نیازهایشا به شرکت یا سازمان شما مراجعه کنند.

عوامل مهم جهت طی مراحل برندینگ
زمانی که به فکر برندسازی افتادید، باید یکسری مراحل را طی کنید تا بتوانید بهترین برند را برای کسب و کارتان بسازید. مراحل به شرح زیر است:
- طراحی لوگوی حرفهای
- نوشتن پیام برند
- انتخاب نام برند که باید شامل تمام جنبههای کسب و کارتان باشد.
- خلق صدای برند که باید در تما مطالب نوشتاری و تصویری شرکت باشد.
- عبارت کوتاه برندسازی
- استانداردسازی عناصر ارزیابی که هویت برند است
- صداقت با مشتری
اهمیت برندینگ
برندینگ باعث میشود که ارزش کسب و کارتان بالا برود. اهمیت برندسازی در کسب و کار بسیار بالا است. درواقع، برندسازی اهرمی قوی برای حضور در رقابت است. برند قوی موجب میشود تا یک محصول به فروش برسد. اعتماد و اعبار برند یک دارایی بسیار بزرگ است که موجب میشود هر کسب و کاری موفق شود.
اهمیت برندینگ در درآمد
تا اینجا با مفهوم و هدف برندسازی آشنا شدید. در حقیقت برندسازی نوعی بازاریابی است که شرکتها یا افراد برای اینکه از دیگران متمایز شود،یک نام یا سمبل را برای کسب و کارش خلق میکند. برندسازی صرفا فقط برای اینکه در ذهنها باقی بمانند نیست. درواقع، این بازاریابی راهی است که از رقبای خود متمایز شوید. برند، با معرفی صحیح محصول یا خمت شرکت شما به مشتریان پیامی شفاف میفرستد.
زمانیکه پروسه برندینگ را شروع میکنید، بسیاری از بخش مانند تبلیغات خدمات به مشتری و لوگو درگیر میشود، که این عناصر به خلق برندی منحصر به فرد برای شرکت کمک میکند.

برندسازی جهت جذب مشتری جدید
اگر کسب و کارتان یک برندسازی قوی داشته باشد، موجب میشود که مشتریهای جدیدی جذب کنید. برندسازی قوی باعث میشود که اعتماد مشتری بالا رفته و خدمت یا محصول شما را بخرد. زیرا، خدمت یا محصول شما برابر با انتظار یا بیش از انتظار مشتری است.
برندسازی باعث رضایت کارکنان میشود
زمانیکه فردی برای شرکتی کار میکند که صاحب برند قوی است، به کار در آنجا افتخار کرده و حاضر نیست آن شرکت را ترک کند. شرکتهایی مانند گوگل و رولکس چنین شرکتهایی هستند. کار در شرکتی که صاحب برندی شناخته شده است، به بقیه این احساس را میدهد که آن سازمان چقدر شگفت انگیز است.
حمایت برندینگ با تبلیغات
همانطور که قبلا مراحل برندسازی را گفتیم، تبلیغات بخشی از برندسازی است. بهطوریکه، تبلیغات اعکاس برنامه برندسازی است. یکی از راههای تبلیغات استفاده از محصولات تبلیغاتی از شرکتهای معتبر است. شما میتوانید نام تجاری و لوگوی خودتان را روی آن محصولات میگذارید. این امر میتواند موجب افزایش اعتبار و اهمیت برای برندتان شود.
برندسازی موجب ایجاد اعتماد در بازار میشود
یکی از اهداف برندینگ کسب حفظ معینی از اعتماد است. برندسازی یک وعده واقعی و قابل دستیابی را ایجاد میکند؛ بنابراین بعد از مدتی به آن عمل خواهد شد. بدین صورت برندسازی موجب افزایش اعتماد در ذهن ذی نفعان خواهد شد.
برندسازی برای ایجاد تمایز بین رقبا
هر کسب و کاری که داشته باشید، مطمئنا رقبای بسیاری در کسب و کارتان خواهید داشت. برندسازی قوی باعث میشود تاشما در میان رقیبتان تمایز پیدا کنید. در نهایت رایا گرافیک با برندسازی میتواید به مشتری نشان دهید که شما در میان رقبایتان انتخاب مناسبتری خواهید بود.

انواع برندینگ
تا به امروز انواع مختلفی از دستهبندیهای برندسازی ارائه شدهاست. اما مهمترین دسته بندیهای برندسازی در جدول زیر آمدهاست:
نام برند | شرح |
برندسازی مشار کتی (co-brandig) | همانطور که از نامش پیداست شما با برند دیگر مشارکت میکنید تا به هدفتان برسید. |
برندسازی دیجیتال | برای استفاده از این روش میتوانید از وبسایت، شبکههای اجتماعی، سئو و غیره استفاده کنید. |
برندسازی شخصی (personal branding) | هر فرد برای ایجاد اعتبار و شهرت خودش این روش را بهکار ببرد. |
برندسازی علّی | به این معنی استکه برندتان را با یک کار خیرخواهانه یا مسولیت اجتماعی همسو کنید. |
برندینگ کشور | به این معنی که برای جذب گردشگر و سرمایهگذاری تلاش کنید. |
اشتباهاتی در رابطه با برندینگ
برخی از از افراد برندسازی را با موارد دیگر اشتباه میگیرند. آنهای عبارتند از:
- برند با لوگو متفاوت است.
- برند با علامت تجاری متفاوت است.
- شعار سازمان با شعار برند تفاوت دارد.
- برند با حسن شهرت فرق دارد. هر شخص مشهوری دارای برند شخصی نیست.
- اگر برندی قوی است لزوما گران نیست.
ابزارهای برندینگ
برای اینکه یک برند قوی ایجااد کنید. به ابزارهایی نیاز دارید که این هدف شما را برآورده کند. آنها عبارتند از:
- تبلیغ
- روابط عمومی
- پیشبرد فروش
- بازاریابی مستقیم
- فروش شخصی
- بسته بندی
- رویدادها و اسپانسرینگ
- خدمات مشتری

داستان برندینگ
یکی از اصلیترین بخشهای برندسازی، ساخت هویت است. با استفاده از داستان میتوان این هویت را ایجاد کرد. درواقع، داستان، یکی از روشهای ارتباطی باا بقیه مردم است. ایجاد ارتباط از طریق موسیقی یا مکالمه، باعث میشود که افرادی را از تمام نقاط جهان مخاطب شما کند.
نکاتی برای ایجاد بهترین داستان برندینگ
برای اینکه یک داستان برند عالی را بنویسید باید نکاتی را بدانید که در این بخش از مقاله به آن اشاره خواهیم کرد. اول از همه این است که آن داستانی که برای برندتان مدنظر است را بنویسید. شما باید بدانید که مخاطبتان چه چیزی را میخواهد و به چه اطلاعاتی نیاز دارد. مشتریان دوست دارند بدانند که محصول شما مناسب است یا خیر. آنها میخواهند برند و داستانی که برندتان دارند را بشناسند. دو نکته مهم درباره اینکه داستان برندتان را بنویسید عبارتند از:
- شما کی هستید؟
- کارتان چیست؟
نکته دوم این است که باید جزییات برند را کامل بگویید. داستان شما نباید گنگ و پر از ابهام باشد. داستانی که جزییات نداشته باشد، جذاب نیست؛ بنابراین داستان برندتان باید دقیق یا جزییات و بدون ابهام باشد تا یک داستان را جذاب کند. زمانیکه داستان برند را توصیف میکنید، به نکات زیر توجه کنید:
- محصول و خدماتی که دارید، چرا ارزشمندند؟
- مخاطب هدف شما چه کسی است؟
- استفاده از دادههای آماری درباره محصول یا خدمات
- محصولات شما مناسب چه کسانی است؟
نکته آخر در رابطه با داستان این است که داستانتان را اختصاصی کنید. اگر مخاطب هدفتان چند دسته هستند، لحنتان به گونهای باشد تا برای آنها مناسب باشد.
کتابچه برند
کتابچه برند یک راهنمای کامل است که هویت برند را توصیف میکند. این کتابچه شامل تمام جزییات و استانداردهای برند است. این کتابچه با ارزشهای اصلی برند شروع میشود. تمام جنبههای برند از جمله لوگو، رنگ، تایپوگرافی و تصاویر را شامل میشود. کتابچه برند شما میتوانید برندتان را به دنیا معرفی کنید. داشتن کتابچه برند یکی از موارد ضروری است که تمام کسب و کارها چه کوچک و چه بزرگ باید داشته باشند.

استراتژی های برندسازی
استراتژیهای برندینگ یک برنامهای بلند مدت است. شرکتها از این برنامه برای دستیابی به اهداف بلند مدتشان استفاده میکنند. انتخاب برند شما از طرف مصرف کنددگان است، باید توجه کنید که اگر مراحل استراتژی برند سازی به درستی اجرا شود، ارزش ویژهای به کسب و کار شما میبخشد؛ بدین صورت برند شما ماندگار خواهد شد. یعنی از نظر مشتری برندتان، معنایی فراتر از یک نام تجاری شده و با دهن آنها عجین میشود.
اکثر صاحبان کسب و کار فکر میکنند که استراتژی برندسازی تنها انتخاب نام، طراحی، لوگو، رنگ یا وب سایت است. که البته این تفکر اشتباه است. در واقع، استراتژی مفهومی فراتر از این عناصر دارد. به طوری که، ریشه کسب و کار شما را تشکیل میدهد. استراتژی برندسازی به مرور زمان باعث میشود که آگاهی از برند، ارزش برند و تعداد مشتری افزایش پیدا کند.
عناصر استراتژی برندینگ
اکنون که با مفهوم استراتژی برندسازی آشناشدید، در این قسمت از مقاله میخوایم به عناصر اصلی استراتژی برندسازی بپردازیم. روشهای مختلفی برای تعیین استراتژی برندینگ وجود دارد که میتوانید یکی از آنها را انتخاب و پیاده سازی کنید. اینکه کدام روش را انتخاب کنید، به هدفتان بستگی دارد. برای اینکه بتوانید استراتژی اولیه خودتان را انتخاب کنید عناصری وجود دارد که با کمک آنها میتوانید بهترین استراتژی را انتخاب کنید. عناصر اصلی عبارتند از:
- اهداف
- ارزش
- شناسایی مخاطب هدف
- آنالیز بازار رقبا
- شخصیت
- تگ لاین
در ادامه هر یک از عناصر استراتژی برندسازی را توضیح خواهیم داد.
اهداف
عنصر اصلی در تدوین استراتژی کسب و کار هدف است. شما به عنوان رییس کسب و کار خودتان باید بدانید که هدف از کسب و کاری که راهاندازی کردید چیست. زیرا زمانیکه هدفان مشخص باشد، مشتریان بیشتری را جذب خواهید کرد.
ارزش
یکیدیگر از عناصر اصلی استراتژی برندینگ، تعیین ارزش یک برند هویت و کارایی نام تجاری کسب و کار شما است؛ که به مشتریان و رقبا معرفی میکند. بدین صورت جایگاه اصلی شمادر بازارهای رقابتی شخص میشود.
شناسایی مخاطب هدف
مخاطب هدف یکی از عناصری است که در تدوین استراژی برندسازی کمک شایانی میکند. با شناخت مخاطب هدفتان بسیاری از نیازهای اصلی آنها را درک کنید. بدین ترتیب با شناسایی مشکلات میتوانید درصدد رفع آنها بیایید.
آنالیز بازار رقبا
تحلیل بازار میتواند به تدوین استراتژی برندسازی کمک بسیاری کند. این عنصر نقش بسیار مهمی در موفقیت برند شما دارد. به منظور تحلیل بازار باید کمبودهایی که در بازار است را شناسایی کنید. سپس باید ببینید که چه چیزی در بازار رقابتی شما را از دیگران متمایز میکند و آن را ارائه دهید. آنالیز به شما کمک میکند تا نقاط قوت و ضعف رقبا را شناسایی کنید؛ با سیاستهایی که در کسب و کارشان به کار میبرد آشنا شوید.
شخصیت سازی برند
تصور کنید برندتان یک انسان است. بدین ترتیب یک شخصیت مستقل و قدرتمند برای برندتان مدنظر بگیرید و تعریف کنید. از این طریق میتوانید با مشتریان خود ارتباطی موثر داشته باشید. این یک اصل بسیار مهم در استراتژی برندسازی است که کسب و کارهای نوپا آن را نادیده میگیرند.
تگلاین در برند
تگلاینها برای معرفی نام تجاری استفاده میشوند. تگلاینها جزو بصری برند است. تگلاین یک جمله یا عبارتی ماندگار است که نام تجای شما را به مردم دنیامعرفی میکند. برخی از صاحبان کسب و کار تگلاین را با شعار اشتباه میگیرند. در صورتی که تگلاین یک جمله یا عبارت کوتاه ماندگار است و کسب و کارتان را توصیف میکند.
حوزه های برندسازی
برندسازی حوزههای مختلفی دارد که در ادامه این مقاله با آنها آشنا خواهید شد. آنها عبارتند از:
- تعمیم
- هویت
- تصویر
- جایگاه
- شخصیت
- ارزش
- تجربه
- تمایز
- ارتباطات
- شکاف
در ادامه به توضیح هر یک از آنها خواهیم پرداخت.
تعمیم برند
تعمیم برند به این معناست که یک محصول یا خدمتی جدید در حیطه کاری متفوت ارائه دهید. به طوری که، بازار هدفی جدید را در بر بگیرد. این امر به صاحبان کسب و کار اجازه میدهد تا از اهرم آگاهی برند در جریانهای درآمدی جدید استفاده کنند.
هویت
هویت برند یا همان برند نامی ساده و آشنا اسن که باعث میشود مردم محصولات یا خدمات شرکتی به خصوص را بشناسند و از آن آگاه شوند. هویت برند یعنی اینکه مشتری با نگاه به لوگو یا ویژگیهای بصری دیگر آن کسب و کار را بشناسند.
تصویر
تصویر برند ایده یا تصوری است که در ذهن مردم باقی میماند و مخاطبان با نگاه به آن متوجه میشوند که باید چه انتظاری از برند داشته باشند.
جایگاهیابی
جایگاه یابی برند نحوه ارائه محصول را در بازار مشخص میکند. جایگاه برند مشخص میکن که بازار هدف محصول یا خدمت شما چه بخشی از جامعه را در بر می گیرد.
تجربه و تمایز
تجربه برند مجموعه ای از مراحل است که مشتری از سفارش محصول یا خدمت تا استفاده از آن را طی میکند. تمایز برند به این معنی است که محصولات و خدمات برند شما با رقبایتان چیست.
ارتباطات
پیامهایی که ازطرف تبلیغات، بروشور، شعار، بیلبورد به مخاطب میرسد را ارتباطات برند میگویند. برای داشتن برند موفق باید از طرق مختلف مزایای محصول یا خدمتتان را بیان کنید.
شکاف
شکاف برند تفاوت میان وعدههای داده شده و کیفیت واقعی برند را بیان میکند. برندی موفق است که بتواند به تمام وعده های خود عمل کند.
شخصیت و ارزش ویژه
همانطور که قبلا توضیح دادیم، شخصیت برند به این معنی است که برای برندتان شخصیتی مستقل در نظر بگیرید. برند شما باید بتواند ویژگیهای اخساسی و کیفی خاصی رابه مشتریان القا کند. ارزش ویژه یا ارزش برند شامل ارزش مالی و مزیت های استراتژیکی برندسازی باشد.
نتیجه گیری
در این مقاله هدف این بود که با برندسازی و مراحل آن آشنا شدید. در این مقاله ما برندسازی را معرفی کردیم و اهمیت آن را بیان کردیم. سپس درباره استراتژی برندینگ و حوزههای مختلف آن را توضیح دادیم. برای اینکه اتوانید برای کسب و کارتان یک برند ماندگار بسازید لازم است که پیش متخصصان برندسازی بروید. برای آشنایی با خدمات ما میتوانید با ما تماس بگیرید.
