داستان برند
داستان برند یکی از اصلیترین بخشهای برندسازی و برندنیگ، ساخت هویت است. با استفاده از داستان میتوان این هویت را ایجاد کرد. درواقع، داستان، یکی از روشهای ارتباطی باا بقیه مردم است. ایجاد ارتباط از طریق موسیقی یا مکالمه، باعث میشود که افرادی را از تمام نقاط جهان مخاطب شما کند.
برای آشنایی با خدمات برندنیگ میتوانید با استودیو کارمل تماس 22377919-021 بگیرید.
داستان شما نباید گنگ و پر از ابهام باشد.
نکته دوم این است که باید جزییات برند را کامل بگویید. داستان شما نباید گنگ و پر از ابهام باشد. داستانی که جزییات نداشته باشد، جذاب نیست؛ بنابراین داستان برندتان باید دقیق یا جزییات و بدون ابهام باشد تا یک داستان را جذاب کند. زمانیکه داستان برند را توصیف میکنید،
به نکات زیر توجه کنید:
- محصول و خدماتی که دارید، چرا ارزشمندند؟
- مخاطب هدف شما چه کسی است؟
- استفاده از دادههای آماری درباره محصول یا خدمات
- محصولات شما مناسب چه کسانی است؟
نکته آخر در رابطه با داستان این است که داستانتان را اختصاصی کنید. اگر مخاطب هدفتان چند دسته هستند، لحنتان به گونهای باشد تا برای آنها مناسب باشد.
نکاتی برای ایجاد بهترین داستان برند
برای اینکه یک داستان برند عالی را بنویسید باید نکاتی را بدانید که در این بخش از مقاله به آن اشاره خواهیم کرد. اول از همه این است که آن داستانی که برای برندتان مدنظر است را بنویسید. شما باید بدانید که مخاطبتان چه چیزی را میخواهد و به چه اطلاعاتی نیاز دارد. مشتریان دوست دارند بدانند که محصول شما مناسب است یا خیر. آنها میخواهند برند و داستانی که برندتان دارند را بشناسند.
دو نکته مهم درباره اینکه داستان برندتان را بنویسید عبارتند از:
- شما کی هستید؟
- کارتان چیست؟
برای آشنایی با خدمات برندنیگ میتوانید با استودیو کارمل تماس 22377919-021 بگیرید.
کتابچه داستان برند
کتابچه برند یک راهنمای کامل است که هویت برند را توصیف میکند. این کتابچه شامل تمام جزییات و استانداردهای برند است. این کتابچه با ارزشهای اصلی برند شروع میشود. تمام جنبههای برند از جمله لوگو، رنگ، تایپوگرافی و تصاویر را شامل میشود. کتابچه برند شما میتوانید برندتان را به دنیا معرفی کنید.
داشتن کتابچه برند یکی از موارد ضروری است که تمام کسب و کارها چه کوچک و چه بزرگ باید داشته باشند. استراتژی برندینگ یک برنامهای بلند مدت است. شرکتها از این برنامه برای دستیابی به اهداف بلند مدتشان استفاده میکنند.
انتخاب برند شما از طرف مصرف کنددگان است، باید توجه کنید که اگر مراحل استراتژی برند سازی به درستی اجرا شود، ارزش ویژهای به کسب و کار شما میبخشد؛ بدین صورت برند شما ماندگار خواهد شد.
یعنی از نظر مشتری برندتان، معنایی فراتر از یک نام تجاری شده و با دهن آنها عجین میشود. اکثر صاحبان کسب و کار فکر میکنند که استراتژی برندسازی تنها انتخاب نام، طراحی، لوگو، رنگ یا طراحی وب سایت است.
که البته این تفکر اشتباه است. در واقع، استراتژی مفهومی فراتر از این عناصر دارد. به طوری که، ریشه کسب و کار شما را تشکیل میدهد. استراتژی برندسازی به مرور زمان باعث میشود که آگاهی از برند، ارزش برند و تعداد مشتری افزایش پیدا کند.
عناصر استراتژی برندینگ
اکنون که با مفهوم استراتژی برندسازی آشناشدید، در این قسمت از مقاله میخوایم به عناصر اصلی استراتژی برندسازی بپردازیم. روشهای مختلفی برای تعیین استراتژی برندینگ وجود دارد که میتوانید یکی از آنها را انتخاب و پیاده سازی کنید. اینکه کدام روش را انتخاب کنید، به هدفتان و بیزینس پلن برند بستگی دارد.
برای اینکه بتوانید استراتژی اولیه خودتان را انتخاب کنید عناصری وجود دارد که با کمک آنها میتوانید بهترین استراتژی را انتخاب کنید. عناصر اصلی عبارتند از:
- اهداف
- ارزش
- شناسایی مخاطب هدف
- آنالیز بازار رقبا
- شخصیت
- تگ لاین
در ادامه هر یک از عناصر استراتژی برندسازی را توضیح خواهیم داد.
اهداف داستان برند
عنصر اصلی در تدوین استراتژی کسب و کار هدف است. شما به عنوان رییس کسب و کار خودتان باید بدانید که هدف از کسب و کاری که راه اندازی کردید چیست. زیرا زمانیکه هدفان مشخص باشد، مشتریان بیشتری را جذب خواهید کرد.
ارزش برندینگ
یکیدیگر از عناصر اصلی استراتژی برندینگ، تعیین ارزش یک برند هویت و کارایی نام تجاری کسب و کار شما است؛ که به مشتریان و رقبا معرفی میکند. بدین صورت جایگاه اصلی شمادر بازارهای رقابتی شخص میشود.
شناسایی مخاطب هدف
مخاطب هدف یکی از عناصری است که در تدوین استراژی برندسازی کمک شایانی میکند. با شناخت مخاطب هدفتان بسیاری از نیازهای اصلی آنها را درک کنید. بدین ترتیب با شناسایی مشکلات میتوانید درصدد رفع آنها بیایید.
شخصیت سازی برند
تصور کنید برندتان یک انسان است. بدین ترتیب یک شخصیت مستقل و قدرتمند برای برندتان مدنظر بگیرید و تعریف کنید. و برندسازی شخصی را از این طریق میتوانید با مشتریان خود ارتباطی موثر داشته باشید. این یک اصل بسیار مهم در استراتژی برندسازی است که کسب و کارهای نوپا آن را نادیده میگیرند.
تگلاین در برند
تگلاینها برای معرفی نام تجاری استفاده میشوند. تگلاینها جزو بصری برند است. تگلاین یک جمله یا عبارتی ماندگار است که نام تجای شما را به مردم دنیامعرفی میکند. برخی از صاحبان کسب و کار تگلاین را با شعار اشتباه میگیرند. در صورتی که تگلاین یک جمله یا عبارت کوتاه ماندگار است و کسب و کارتان را توصیف میکند.
آنالیز بازار رقبا
تحلیل بازار میتواند به تدوین استراتژی برندسازی کمک بسیاری کند. این عنصر نقش بسیار مهمی در موفقیت برند شما دارد. به منظور تحلیل بازار باید کمبودهایی که در بازار است را شناسایی کنید. سپس باید ببینید که چه چیزی در بازار رقابتی شما را از دیگران متمایز میکند و آن را ارائه دهید. آنالیز به شما کمک میکند تا نقاط قوت و ضعف رقبا را شناسایی کنید؛ با سیاستهایی که در کسب و کارشان به کار میبرد آشنا شوید.
حوزه های برندسازی
برندسازی حوزههای مختلفی دارد که در ادامه این مقاله با آنها آشنا خواهید شد. آنها عبارتند از: تعمیم، هویت، تصویر، جایگاه، شخصیت، ارزش، تجربه، تمایز، ارتباطات، شکاف
تعمیم برند
تعمیم برند به این معناست که یک محصول یا خدمتی جدید در حیطه کاری متفوت ارائه دهید. به طوری که، بازار هدفی جدید را در بر بگیرد. این امر به صاحبان کسب و کار اجازه میدهد تا از اهرم آگاهی برند در جریانهای درآمدی جدید استفاده کنند.
هویت برند
هویت برند یا همان برند نامی ساده و آشنا اسن که باعث میشود مردم محصولات یا خدمات شرکتی به خصوص را بشناسند و از آن آگاه شوند. هویت برند یعنی اینکه مشتری با نگاه به لوگو یا ویژگیهای بصری دیگر آن کسب و کار را بشناسند.
تصویر برند
تصویر برند ایده یا تصوری است که در ذهن مردم باقی میماند و مخاطبان با نگاه به آن متوجه میشوند که باید چه انتظاری از برند داشته باشند.
جایگاه یابی برند
جایگاه یابی برند نحوه ارائه محصول را در بازار مشخص میکند. جایگاه برند مشخص میکن که بازار هدف محصول یا خدمت شما چه بخشی از جامعه را در بر می گیرد.
تجربه و تمایز برند
تجربه برند مجموعه ای از مراحل است که مشتری از سفارش محصول یا خدمت تا استفاده از آن را طی میکند. تمایز برند به این معنی است که محصولات و خدمات برند شما با رقبایتان چیست.
ارتباطات برند
پیامهایی که ازطرف تبلیغات، بروشور، شعار، بیلبورد به مخاطب میرسد را ارتباطات برند میگویند. برای داشتن برند موفق باید از طرق مختلف مزایای محصول یا خدمتتان را بیان کنید.
شکاف برند
شکاف برند تفاوت میان وعدههای داده شده و کیفیت واقعی برند را بیان میکند. برندی موفق است که بتواند به تمام وعده های خود عمل کند.
شخصیت و ارزش ویژه برند
همانطور که قبلا توضیح دادیم، شخصیت برند به این معنی است که برای برندتان شخصیتی مستقل در نظر بگیرید. برند شما باید بتواند ویژگیهای اخساسی و کیفی خاصی رابه مشتریان القا کند. ارزش ویژه یا ارزش برند شامل ارزش مالی و مزیت های استراتژیکی برندسازی باشد.
در این مقاله هدف این بود که با برندسازی و مراحل آن آشنا شدید. در این مقاله ما برندسازی را معرفی کردیم و اهمیت آن را بیان کردیم. سپس درباره استراتژی برندینگ و حوزههای مختلف آن را توضیح دادیم. برای اینکه اتوانید برای کسب و کارتان یک برند ماندگار بسازید لازم است که پیش متخصصان برندسازی بروید.
برای آشنایی با خدمات برندنیگ میتوانید با استودیو کارمل تماس 22377919-021 بگیرید.